fredag 8 juli 2011

(Ute)livet som gaijin

I Sendai stavas utelivet Kokobuncho

Kokobuncho är en gata/kvarter där i princip alla Sendais nattklubbar ligger. Detta betyder ca +150 klubbar och barer på en väldigt liten yta. En sak som är väldigt spännande är att vi aldrig sett varken poliser eller bråk eller nått i den stilen på gatan. Det förekommer liksom inte krogbråk i Japan. Väldigt spännande.

Det roliga med Kokobuncho är de många temaklubbarna här kommer ett urval som har besökts hittills:

The Beatles Cavern Club
En helt fantastisk bar. Man kliver in i en gång som man tror är personalingången för det är fullt med förstärkare lådor med skivor och böker och allt möjligt jox stället är väldigt litet och trångt och hade brandskyddsmyndigheten vetat om hur det såg ut hade de antagligen fått stänga igen, vilket gör stället ännu skönare. Ägaren ser ut precis som John Lennon (om John Lennon varit japan dvs... måste ta bild på honom innan jag far tillbaka till Sverige) och på klubben går dvd-konserter med Beatles hela kvällarna, helt underbart helt enkelt. Ta med syrgasmask då folk i baren kedjeröker.

Maverick
En bar som har tydligt westerntema, vapen, hästsadlar och cowboyhattar på väggarna, all inredning är så klart i trä och alla sorters bourbon i baren. Goda hamburgare för den som skulle ha vägarna förbi.

Bar isn't it?
En stor nattklubb som dock inte ligger på Kokobuncho, men inte allt för långt bort. Ölen är dyr, inträdet dyrare och musiken är dålig, vi vet inte riktigt varför vi kommer tillbaka dit då och då. Kanske för att det är en av Sendais få riktiga nattklubbar

Sunkhak med okänt namn
Detta ställe har vi besökt ofta när vi har varit på nomihodai (generellt: drick så mycket du vill i 2 timmar fast pris). Stället har rostiga plåttaktsbitar som väggar och man får den riktiga sunkhakskänslan. Men det är ju såklart billigt, 150kr och så får man beställa in hur mycket man vill i två timmar. Fair tycker jag i alla fall.

Notera att dom plastat in båset där folk sitter lättare att torka av när man spiller,  på väggen?!
Femtiotalshak med okänt namn
En dag vankades det tentafest och dom hade det gått rykten bland utbytesstudenterna att det fanns ett ställe på kokobuncho som skulle ha nomihodai för 500yen vilket betyder ca 40 kr för en en timma. Haken va att man var tvungen att vara där före kl 18.00. Vi fann till slut det och vilket ställe! Hela krogen var fullproppad med japanska 50-talsaffischer, spelade japansk 50-talsmusik och visade japanska 50-talsprogram på den japanska 50-talstvn (dom var i alla fall svartvita). Billigt var det och grodlår kunde man äta, en mycket trevlig kväll var det.

Alcatraz
Det här är ett ställe som inte ligger i Sendai utan i Tokyo. Alcatraz är på många sätt ett obehagligt och ogästvänligt ställe. Man leds till sitt bord som så klart ligger i en fängelsecell, bordet och väggarna är blodiga, diverse kroppsdelar finns i cellen. Öl gick att dricka ur mätglass, skumma maträtter som rysk chiliroulette och glasspenis (japansk storlek)

Två blodiga fötter ovanför matbordet helt normallt

Öl ur mätglas
Igår va vi ute igen, vi var någonstans på kokubuncho på ett ställe där det var helbuffé (blanda drinkar själv och hur mycket du vill, plockmat och glassbuffé) allt detta för cirka 150kr. 90 minuter fick man va kvar. Mycket mer värt än vårt vanliga sunkhak! Självklart kommer jag inte ihåg vad stället heter, men det var helt klart ett av de bättre ställena vi varit på.

Ibland går man vidare till ett nytt ställe ibland går man på karaoke. Karaoke får jag nog ta och skriva om nästa gång, ha det gott så länge!